|
|
Lån  


 



Mad er en essentiel energikilde for både mennesker og dyr. Der findes adskillige former for mad, dog spiser mennesker og dyr primært planter og kød. Dyr som udelukkende spiser planter, kaldes for planteædere, medens mennesker der kun spiser planter, frugt og grøntsager kaldes for vegetarer eller veganer (spiser heller ikke æg).

Hos mennesker er madvaner bredt varieret såvel fra kultur til kultur, som fra land til land, og mange lande har en nationalret. Omkring årtusindeskiftet er fedme blevet et, ikke kun udbredt men også alvorligt og livsfarligt, fænomen. Hos op til flere nationer er over halvdelen af indbyggerne overvægtige.

For en dansker forekommer der typisk tre måltider mad på en dag:

* Morgenmad
* Middagsmad / Frokost - denne kan f.eks. medbringes i form af en madpakke i en madkasse eller sølvpapir og "papirfolie".
* Aftensmad

- omend der nemt kan være flere, eller mindre, måltider. Disse kaldes for mellemmåltider. Morgenmaden betragtes som det vigtigste måltid, fordi det skal bidrage med den energi, dagen skal igangsættes med. Det betragtes derfor som værende usundt af springe morgenmaden over.

Specielt i weekenden om formiddagen er en del danskere begyndt at spise Brunch i stedet for morgenmad og frokost.

Når eller hvis man skal i skoven - skovtur, kan man her medbringe mad og spisningen kaldes picnic eller bare frokost.










Information på sider:

Delikatesser - Vinbutikker - Chokolade - Slik - Gode rd om billig mad - Billig mad - Mad og drikke - Kogebøger - Billig mad opskrifter - Online opskrifter - Slankeprodukter -



 Du er her: Billigmad - Billigmad -