1. Skynd dig hjem med indkøbene, så det, der skal i køleskab eller fryser, kommer det hurtigt.
2. Varm rester af mad op til minimum 65 grader, inden de spises.
3. Brug kun rene redskaber, og hav rene hænder, når du laver mad.
4. Berør maden så lidt som muligt.
5. Lugt til og kig på fødevaren, hvis du er i tvivl, om den er i orden. Ved nedfrysning ødelægger man helt eller delvist cellestrukturen i for eksempel grøntsager, bær og lignende. Det medfører, at bakterier har bedre levevilkår, og at den optøede vare ikke kan holde sig så længe som en frisk vare.
6. Store mængder kan give problemer med at sikre ordentlig nedkøling. Del da retten i flere mindre portioner. Sørg for, at frosne ingredienser er tøet helt op under tilberedningen og kommer op på 75 grader.
7. Frikadeller og andre farsretter skal være gennemstegt og nå op på minimum 75 grader i hele retten. Jo kortere tid mellem opvarmning og nedkøling til 5 grader desto mindre risiko for uhensigtsmæssigt bakterieliv.
8. Smid maden ud, hvis den ser forandret ud.
9. Sukker og salt har nærmest ubegrænset holdbarhed.
10. Kødsaften fra en stegt kylling skal være klar.
11. Når en gryderet bobler i kanten af gryden, er den cirka 80 grader varm.
12. Æggehvider stivner ved cirka 60 grader, æggeblommer ved cirka 70 grader.