500 gram hakket kalv og flæsk
1 æg
ca. 1 dl. mel
1 lille løg (revet eller finthakket)
1 tsk. salt og lidt peber
2 dl. mælk
smør til stegning ca. 25 gram
Læg alle ingredienserne, undtagen mælken, i en skål. Rør det godt igennem med en grydeske. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Farsen må hverken være for blød eller for fast, så mængden af mælk kan variere lidt. Farsen har en tilpas konsistens, når den kan slippe skålens sider, men stadig kan røres.
Smelt smørret på panden, lad det bruse af og blive gyldent. Dyp en spiseske i en kop vand, tag en passende klump fars, og form den til en frikadelle med skeen og din nyvaskede hånd.
Anbring frikadellerne på panden og husk nogenlunde rækkefølgen. Begynd f.eks. ved håndtaget og gå med uret rundt. Skru lidt ned for varmen og steg frikadellerne i ca. fem minutter. Skru op igen og vend dellerne.
Start med den du først lagde på og så videre. Skru igen lidt ned og giv også frikadellerne fem minutter på den anden side.