|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 




Mad er en essentiel energikilde for både mennesker og dyr. Der findes adskillige former for mad, dog spiser mennesker og dyr primært planter og kød. Dyr som udelukkende spiser planter, kaldes for planteædere, medens mennesker der kun spiser planter, frugt og grøntsager kaldes for vegetarer eller veganer (spiser heller ikke æg).

Hos mennesker er madvaner bredt varieret såvel fra kultur til kultur, som fra land til land, og mange lande har en nationalret. Omkring årtusindeskiftet er fedme blevet et, ikke kun udbredt men også alvorligt og livsfarligt, fænomen. Hos op til flere nationer er over halvdelen af indbyggerne overvægtige.

For en dansker forekommer der typisk tre måltider mad på en dag:

* Morgenmad
* Middagsmad / Frokost - denne kan f.eks. medbringes i form af en madpakke i en madkasse eller sølvpapir og "papirfolie".
* Aftensmad

- omend der nemt kan være flere, eller mindre, måltider. Disse kaldes for mellemmåltider. Morgenmaden betragtes som det vigtigste måltid, fordi det skal bidrage med den energi, dagen skal igangsættes med. Det betragtes derfor som værende usundt af springe morgenmaden over.

Specielt i weekenden om formiddagen er en del danskere begyndt at spise Brunch i stedet for morgenmad og frokost.

Når eller hvis man skal i skoven - skovtur, kan man her medbringe mad og spisningen kaldes picnic eller bare frokost.



»



Mest solgte netop nu:






Risengrød
Ingredienser:

3/4 liter letmælk
90 gram grødris
1 dl vand
1 tsk. salt
Evt. kanelsukker
Evt. smør

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en gryde, tilsæt halvdelen af mælken og bring det i kog. Hæld risene i gryden under oprøring og tilsæt resten af mælken. Dæmp varmen og læg løg på gryden. Rør med jævne mellemrum de næste 50 minutter.

Gode råd: Risengrød har let ved at brænde på. Derfor skal den uerfarne kok passe på. Man kan eventuelt bruge en gryde med tyk bund. Hvis det alligevel brænder på, skal man ikke piske det rundt i gryden. Det får grøden til at smage brændt.


.... læs mere fra menuen






Kategorier på sider:

Spaghetti Vinbutikker Kampagnetilbud Billig mad Delikatesser Frikadeller Billigmad bøger Svensk Pølseret Online opskrifter Slik Gode råd til billig mad Pasta med tomat og bacon Kogebøger Chokolade Kartoffelret med krydderurter og bacon Brug af rester Undgå spild af mad Slankeprodukter Rester og holdbarhed Moussaka Tomatsuppe Millionbøf med ris Mad og drikke Undgå fordærvet mad Risengrød
 
 
 Du er her: Billigmad - Mad og drikke Billigmad - - Hvad er Billigmad en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.