|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Undgå spild af mad
Danskerne smider mad ud for næsten 20 milliarder kroner om året.

Med andre ord kan man spare en del på husholdningsbudgettet uden at slække på kvaliteten af den mad, man rent faktisk ender med at spise.

Planlægning:

Lav en plan for hele ugen, hvor du har mulighed for at bruge rester fra dagen før til madlavningen dagen efter.

Indkøb:

Skriv op hvad du mangler i løbet om ugen, så du ikke står til lørdagsindkøbet og laver impulsindkøb

Inden du falder for stykrabatter eller mængderabatter i supermarkederne, så vær sikker på, at du får brugt og spist al maden.

Køb ikke ind på tom mave

Køb kvalitetsmad, i stedet for billig mad, som du har nemt ved at smide ud

Planlæg dine indkøb efter det antal maver, der skal mættes

Køb stort ind én gang om ugen, for det tvinger dig til at planlægge ugens menu

Madlavning:

Brug de madrester du har i madlavningen dagen efter.

Gennemtænk hvor meget hver enkelt person i husholdningen spiser. Tænk over, om du ALTID laver for meget spaghetti, ris og kartofler, osv. Og lav så mindre.

Tænk over portionsstørrelser inden du laver mad.

Opbevaring:

Opbevar maden rigtigt.

Hold orden i dit køleskab: de ældste fødevarer skal stå forrest.

Brug fryseren. Hvis du har købt for meget af noget, eller lavet for meget mad, så frys så hurtigt som mulig det du har for meget. Madvarer kan holde meget længere i fryseren.

Har du købt for store mændger kød, brød, osv, kan du altid dele maden op i portionsstørrelser og fryse den ned.

Det er vigtigt at få madrester hurtigt i fryseren eller i køleskabet. Hold styr på madresterne i din fryser ved hjælp af etiketter med dato og indhold.

Brug fryseren blandt andet til:

Fløde
Brød
blancherede grøntsager
hakket persille og andre krydderurter

Rester:

Hold styr på dine rester. Der er ikke meget grund til at gemme raster, hvis man glemmer dem, og de når at blive for gamle før man få spist dem. Rester i fryseren har også en begrænset livtid. En god regel er at få spist det så hurtigt som muligt, så er der også plads til nye rester i fryseren.

Grøntsager:

Grøntsager, der er lidt gamle, egner sig fint til grøntsagssuppe. Kedelige kartofler går godt til mos. Bløde frugter kan kommes i smoothie eller juice.

Frugt i haven:

Hvert år ved høsttiden går der desværre tonsvis af frugt spilde, fordi ejerne ikke plukker eller opsamler dem. Vi opfordrer danske haveejere til at forære eller sælge overskydende frugt, så det ikke går til spilde.









Kategorier på sider:

Brug af rester Billigmad bøger Kartoffelret med krydderurter og bacon Kampagnetilbud Spaghetti Undgå fordærvet mad Undgå spild af mad Moussaka Slik Millionbøf med ris Billig mad Pasta med tomat og bacon Gode råd til billig mad Svensk Pølseret Mad og drikke Risengrød Online opskrifter Slankeprodukter Chokolade Kogebøger Tomatsuppe Rester og holdbarhed Vinbutikker Frikadeller Delikatesser
 
 
 Du er her: Billigmad - Mad og drikke Billigmad - - Hvad er Billigmad en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.