|
|
Lån  


 
Gode råd til billig mad
Her er en række gode råd, hvis du vil lave billig mad.

1) Brug råvarerne op, og undgå spild
Der er mange penge at spare, hvis man sørger for at undgå spild, og bruge alle de råvarer man har købt. Når du har købt ind til diverse supper, får du for eksempel både gulerødder, selleri og porrer til overs. Tænk det ind i den næste ret du laver.

2) Planlægning
Det kræver planlægning at lave billig mad. Du skal kigge på hvilke raster at ting du allerede har. Kig også på om der er nogle af dine madvarer som er ve at være for gamle, så de skal spises nu. Der er utroligt vigtigt for dit mad budget at du ikke smider ting ud, så du skal planlægge din madlavning efter de ting du allerede har.

3) Køb på tilbud
Lav mad efter de tilbud der er i tilbudsaviserne. Der er utrolig mange penge at spare ve at køb maden på det rigtige tidspunkt. Og der rigtige tidspunkt, hvis man vil lave billig man, er når det er på tilbud. Det gode er at tilbudende skifter hver uge, så du få også variation.

4) Pift maden op med krydderier
Nar man tænker økonomisk og sparer pa antallet af forskellige ravarer, kræver det ofte lidt flere krydderier. Sørg for at have et godt basislager med de mest almindelige tørrede krydderier og god olie

5) Lav meget og frys
Du spare masser af tid og penge hvis du laver store portioner og fryser det ned. På den måde undgår du ogsp spild. De fleste ingedienser kan man kun købe i store portioner, og tit er der også billigere at købe meget.

6) Kun ganske få ingredienser
Mange retter kan laves med få meget få ingredienser. Du behøver ikke alle mulige og umulige ingredienser. Prøv dig lidt frem med de klassiske billige ingredienser, og undlad de mere eksotiske dyre ingredienser.

7) Køb ikke mere end du kan nå at bruge
Fald ikke for køb-3-betal-for-2 tilbud, hvis du alligevel kun kan når at bruge 1 får de andre er for gamle. Det er fint nok at købe for meget, hvis det er noget der kan holde sig længe.

8) Køb efter sæsonen
Køb frugt og grønt efter sæsonen. Noget frugt og grønt er billigt på nogle tidspunkter og andet er på andre tidspunkter. En sidegevinst er at frugt og grønt for det meste er bedst på det tidspunkt de er billigst. Det er nemlig højsæsonen for netop den frugt eller den grøntsag, og det er det tidspunkt hvor udbudet af netop den frugt og grønt er størst.

9) Lav store portioner
Lav aldrig kun til en gang, hvis det er muligt. Lav aldrig mindst til 2 dage. Det er næsten altid billigere at købe meget af en madvarer. Derfor er det en god ide at lave meget af en ret, og så fryse ned. På med måde spare man også meget på el/gas regningen, ikke mindst hvis man varme sine fryse retter op i en mikrobølgeovn. Samtidig undgår man at smide en masse overskydende ingredienser ud. Hvem kender ikke det at man bare skal bruge et par fed hvidløg, men man bliver tvunget til at købe 30.

10) Mindre køb
Køb er den dyreste del at madlavningen. Der er derfor mange penge at spare ved at bruge mindre kød.

Kategorier på sider:

Rester og holdbarhed Kampagnetilbud Billig mad Mad og drikke Undg fordrvet mad Kartoffelret med krydderurter og bacon Spaghetti Chokolade Millionbf med ris Pasta med tomat og bacon Frikadeller Slik Kogebger Undg spild af mad Moussaka Delikatesser Brug af rester Online opskrifter Billigmad bger Risengrd Vinbutikker Gode rd til billig mad Tomatsuppe Svensk Plseret Slankeprodukter


 Du er her: Billigmad - Netannoncer Billigmad -