|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Brug af rester
Kartoffelklatkager
Man kan bruge en rest kartofler til kartoffelklatkager. Rør
kartoffelmosen med en æggeblomme, lidt mel og en rest skinke eller
bacon. Form som frikadeller og steg dem på panden.

Sovs
En sjat rødvin kan sagtens fryses og bruge i sovser/gryderetter eller
lignende.

Ris
Ris kan også sagtens fryses og bruges som fyld i tærter, supper, som
stegte ris eller rissalat.

Kødsauce
En rest kødsauce er rigtig skønt i en tærte. Lav en tærtedej/køb en dej, pisk æg, salt, peber, revet ost og tacokød sammen og kom det op i tærten. Bages i ovnen til den er fast.

Klatkager
Resterne fra risengrøden
1 æggeblomme
2 æggehvider, piskede hvide til tyk skum
2 spsk sukker
1 tsk kanel
lidt vanille
lidt mel til at binde sammen
Bland alt, undtagen æggehvide, godt sammen. Til sidst vendes
æggehviden forsigtigt i, det steges i klatter på en pande ved
middelvarme.

Tortillas med fyld
Ha´ altid tortillas liggende. Læg en tortilla på panden og spred grønsagerne, ris, eller hvad man har af rester, hen over den - helt ud til kanterne.Krydder den med salt, pebber, chili, evt ost. Læg derefter en anden tortilla oven på, og vend den når den ene side er lysebrun. Læg den derefter på et spækbræt og skær den ud i skiver.

Citroner/lime
Pres saften af de citroner/limefrugter, som man ved, at man ikke kan nå at få brugt, og frys saften som isterninger. Saften kan bruges i dressinger/kødretter – eller fyldes i kanden med vand.

Fløde
Fryses i terninger, som kan bruges i sammenkogte retter.

Kød
Køb hele stykker kød og skær kødet ud i koteletter, småkød,
steakes etc. og frys det ned i portionsposer. Hvis man sørger for, at kødet ”er bredt ud” på et fladt underlag, medens det fryser, såhænger det ikke sammen i frossen tilstand, og man kan tage nøjagtig den mængde kød ud af fryseren, som man skal bruge til en bestemt ret. Samme fremgangsmåde med hakket kød blot med den forskel, at man former kødet til hakkebøffer/karbonader inden nedfrysningen.

Grøntsager
Skylles, skrælles og skæres i terninger og puttes ifryseposer – disse frosne terninger kan man så efterfølgende bruge igryde/- ovnretter.

Grøn salat
Skær det yderste af stokken og fjern de yderste blade, hvorefter salathovedet skæres i fire stykker, som kommes i plastpose til opbevaring i køleskabet. Salaten føles frisk i flere dage, men man skal selvfølgelig huske at skylle salaten lige inden den fyldes i serveringsfadet.

Pålæg
Når man er alene, så kan det være svært med at nå at spise pålæg mm inden sidste salgsdag. Meget mad er ikke nødvendigvis klar til at blive kasseret dagen efter sidste salgsdato. Man kan også gøre det, at man laver små pakker med 2-3 skiver af hvert slags pålæg, og så lægger det i fryseren. Ligeså kan man skære leverpostejen i mindre stykker og så i fryseren. Herved kan man nøjes med at tage den mængde op, som man ved man kan spise de næste 2-3 dage. Og man behøver ikke skulle spise kun rullepølse i en uge, og kun kødpølse i ugen efter.

Biksemad
Hvis man har flere kogte kartofler til overs end man kan spise dagen efter til biksemad, kan de sagtens lægges i fryseren. Man tager de frosne kartofler i en bradepande, drysser olie og krydderier over og sætter dem i ovnen ved 200 grader. Man kan også hælde lidt boulion ved, hvis man kan lide det.

Kartoffelmos
Har man kartoffelmos til overs, kan det også fryses ned. Man kan bruge en rest kartoffelmos ved at lægge det i et ovnfast fad. Glat det godt og drys rasp over. Tilsidst lægges små klatter smør eller margarine, eller man kan spraye olie ovenpå. Man kan også blande krydderier i raspen.

Pizza
En pizza er en god mulighed for at få brugt alle de madrester man har i overskud. Der er stort set ikke det du ikke kan komme på en pizza.

Ris
Ris fra dagen før kan svitses på panden og eventuelle kødrester blandes i.

Kartofler
Kartofler smager godt som pålæg med purløg og mayonnaise. Kolde kartofler kan også bruges i salat i små tern.

Køb
Løsfrys kød. Fars formes som bøffer og lægges på bagepapir på f.eks. en bageplade, gerne i flere lag med bagepapir imellem. Det samme gælder koteletter mv. Når kødet er frosset kan det let knækkes fra hinanden og fyldes på frostposer. På den måde kan den rette mængde kød hurtigt tøes op. I en snæver vending kan det såmænd komme frosset på panden og tøes op under stegningen.

Brød
Daggammelt brød skæres i skiver og smørres med, tjah du kikker i køleskabet og finder sikkert en sjat tomatkoncentrat, eller nogle grøntssgaer, der har set pænere tider. Lidt hvidløg, hak hele gøjemøget og bland lidt olie i, smør det på brødskiverne og kast dem i ovnen og - mums lækre bruchettas.

Eller daggammelt brød (eller så - 3 dage gammel) skær i skiver og dyp i mælk og vend i kanel og sukker. Steg skiverne i smør på panden og - mums så er der lækkerier til kaffen, de smager næsten som kanelsnegle.

Pasta
Spaghetti/pasta er rigtig god at fryse - evt. i mindre portioner og kan varmes direkte i mickroovn.

Har en skuffe i fryseren med små-rester (pasta-ris-grønsager-div. kød) - så kan man sammensætte en menu direkte på tallerken og så 3. min i mikroovn.

Ris og pasta
Ris og pasta rester kan steges på panden sammen med lidt bacon, skinke eller kødsovs og nogle grøntsager.

Bønner
Alle former for bønner og kikærter koger jeg i pæne portioner og fryser ned i passende portioner, lige til at fylde op med.

Grøntsager
Grøntsager kan koges i en stor portion sammen med
tomat og krydderier, som så fryses i passende
portioner, som kan bruges til at fylde i sovse osv.

Tomater
Tomater kan flåes og fryses, lige til at komme i maden.

Kategorier på sider:

Online opskrifter Billig mad Svensk Pølseret Billigmad bøger Delikatesser Risengrød Moussaka Slik Slankeprodukter Undgå spild af mad Chokolade Kogebøger Rester og holdbarhed Kartoffelret med krydderurter og bacon Pasta med tomat og bacon Millionbøf med ris Vinbutikker Frikadeller Undgå fordærvet mad Mad og drikke Gode råd til billig mad Tomatsuppe Spaghetti Brug af rester Kampagnetilbud
 
 
 Du er her: Billigmad - Mad og drikke Billigmad - - Hvad er Billigmad en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.